Je hebt het misschien ook al wel gelezen… “Koen Wauters onthult zijn geheim om gemakkelijk miljonair te worden.” Al let je toch maar best op…
Op Facebook circuleren er weer advertenties om snel rijk te worden met Bitcoin. Opgelet het gaat hier om nepadvertenties van oplichters. Al klinkt de boodschap van ‘Koen Wauters’ nog zo aanlokkelijk, het gaat hier om valse uitspraken…
“Koen Wauters onthult nieuwe geheime investering die honderden mensen in België erg rijk maakt”, klinkt de aanlokkelijke boodschap van de advertentie.
De website waar je naar doorklikt heeft het ook over een Koen Wauters die deze ‘investering’ bespreekt bij een talkshow. En er volgen zelfs (fictieve) uitspraken van de Clouseau-zanger…
“Mogelijk ben je sceptisch omdat het te mooi klinkt om waar te zijn”, klinkt het op de website. Met zo’n uitspraken proberen ze natuurlijk hun onschuldige slachtoffers gerust te stellen. Want jawel, zelfs Koen Wauters was eerst sceptisch!
Dus je kan héél snel, héél veel geld verdienen, maar je moet wel snel handelen. Met deze lepe trucs proberen ze onschuldigen op te lichten. En Koen Wauters is niet de enige BV wiens naam ‘misbruikt’ wordt…
Gert Verhulst, Philippe Geubels, Marc Coucke, Evi Hanssen, Natalia, An Lemmens, … Ook zij werden eerder al gebruikt door oplichters voor nepadvertenties. Studio 100 deelde eerder al een opvallende waarschuwing…
“Trap hier alstublieft niet in”, waarschuwen ze bij Studio 100. “Gert heeft hier absoluut niets mee te maken”, klonk het vorig jaar nog in Het Laatste Nieuws.
“Jammer genoeg zijn er ook mensen die de valse advertenties niet herkennen en doorklikken, of in het slechtste geval hun kredietkaartgegevens doorgeven”, zitten ze bij Studio 100 verveeld met de zaak rond deze nepadvertenties. Kan je hier ook iets aan doen?
Als Facebook-gebruiker kan je dergelijke advertenties altijd rapporteren bij Facebook, zodat ze hopelijk snel offline gehaald worden. Al blijft het volgens Studio 100 dweilen met de kraan open…
“Wij hebben wel een contactpersoon bij Facebook en Google om zulke praktijken te melden, en zij verwijderen ook de valse berichtgevingen, maar niet veel later staan er nieuwe online. Het is echt dweilen met de kraan open”, zucht Kevin De Mulder, hoofd van de digitale cel bij Studio 100 In Het Laatste Nieuws.
“De advertenties worden door iemand ‘bekeken’ bij Facebook en Google, maar als dat een buitenlander is, zal hij de link van Gert en bitcoins gewoon oké vinden.”
Opgelet dus als je dergelijke bedrieglijke nepadvertenties over bitcoin of antirimpelcrèmes ziet passeren op Facebook. Het gaat niet om de échte BV die deze producten aanprijst!