Jacotte Brokken is op sociale media wel vaker het mikpunt van spot en negatieve reacties. Zeker sinds haar deelname aan De Slimste Mens krijgt de weervrouw het soms zwaar te verduren. Al komt Jacotte ook met een onthutsend verhaal uit haar jeugdjaren…
Als kind al viel Jacotte Brokken op. Jacotte groeide op als enig kind in een ‘gemiddeld’ gezin in Lokeren. Maar haar tijd op school was niet vanzelfsprekend…
“Door haar naam, haar lengte, haar schoenmaat 44. Haar rondingen ook”, lezen we in Dag Allemaal. Bovendien blijkt al na de tweede kleuterklas dat Jacotte hoogbegaafd is. Er wordt ingegrepen. Maar komt dat Jacotte wel ten goede?
Jacotte mag de derde kleuterklas overslagen en meteen instappen in het eerste leerjaar. Maar vanaf dan wordt ze het mikpunt van pestkoppen. Jacotte formuleert het als volgt…
“’In het lager en in het middelbaar was ik ‘die rare’”, vertelt Jacotte Brokken in Humo. “Je kon me ook met veel dingen pesten. Die lengte, die hoogbegaafdheid, die voornaam. Kinderen zijn ‘evil’ voor elkaar. Meedogenloos.” Al lang voor Jacotte deelnam aan De Slimste Mens moest ze met haatreacties leren omgaan. Hoe voelt ze zich nu?
Ondertussen voelt Jacotte Brokken zich prima in haar vel, maar toen ze voor televisie ging werken nam ze het zekere voor het onzekere en had ze al meteen een lijstje klaar met zaken waarop mensen commentaar zouden hebben. Dat lijstje zag er als volgt uit…
“Mijn figuur, de klimaatjournalistiek, het feit dat ik een vrouw ben”, blijkt Jacotte Brokken een redelijk accurate glazen bol te hebben. En dan voegt de weervrouw er één pijnlijke waarheid aan toe…
“En er mogen 15 positieve reacties zijn, die ene venijnige comment blijft toch steken”, geeft Jacotte Brokken eerlijk toe in Humo. En zo blijkt nog maar eens hoe hard negatieve reacties kunnen binnenkomen bij iemand. Laten we daar met ons allen maar wat meer rekening mee houden.