Gert Verhulst: “bij de openbare omroep was het een triestige affaire”

0
Gert Verhulst: “bij de openbare omroep was het een triestige affaire”
Foto: DPG Media

Gert Verhulst begon zijn carrière bij de openbare omroep, maar als kind beleefde Gert heel wat minder plezier aan de toenmalige BRT. Wat was er aan de hand?

Buiten de toenmalige BRT kon Gert Verhulst in zijn kinderjaren enkel naar de Nederlandse zenders kijken. En dan droegen die laatste zijn voorkeur weg. Waarom?

Vooral de grote shows trokken hem aan: “Inderdaad. Willem Ruis, Mies Bouwman, Fred Oster… Dat waren onze grote helden. En de shows met André van Duin, dat waren écht hoogtepunten.” Het contrast met de VRT was groot…

“De BRT was in die tijd een heel triestige affaire, je moet het zeggen zoals het is”, geeft Gert Verhulst toe in gesprek met Primo. Gert gaat bijzonder ver in zijn uitspraken over de openbare omroep…

“Vlaamse televisieavonden waren bijna mishandeling eind jaren 60, begin jaren 70”, voegt Gert Verhulst er met een fijne glimlach aan toe in Primo. “Eerst ‘Uitzending door Derden’, dan het nieuws, het weerbericht dat soms eindeloos uitliep, Kunstzaken, een klassiek concert…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven