Kürt Rogiers stapt naar VTM met duidelijke vraag: “best wel pittig”

0
Kürt Rogiers stapt naar VTM met duidelijke vraag: “best wel pittig”
Foto: VTM

Kürt Rogiers zal dit najaar voor het eerst een eigen humaninterest-reeks krijgen op VTM. Iets waar Kürt al lang van droomt… Heeft dat gevolgen voor zijn werk bij Familie en als presentator?

“Niet dat ik de luchtige televisie beu ben, maar het kriebelt wel al enkele jaren om een programma met meer diepgang te maken”, geeft Kürt Rogiers toe in Story. “Dat wisten ze ook bij de zender.” Wat voor programma wordt het?

“In Tussen Leven en Dood ga ik langs bij verschillende overlevers. Mensen die er bijna niet meer waren maar door het oog van de naald zijn gekropen.” De Familie-acteur geeft enkele voorbeelden…

“Van poetsvrouw Marina, het slachtoffer van een willekeurige zuuraanval in de Delhaize tot Joeri, die zijn oog en twee armen verloor na een dodehoekongeval”, verduidelijkt Kürt Rogiers in Story. Hoe zwaar was het om zo’n reeks te maken?

Met momenten was het best pittig, maar tegelijkertijd kwam de reeks op het best mogelijke ogenblik in mijn leven”, klinkt het stilletjes bij Kürt Rogiers in Story. Wat was er aan de hand?

“De opnames vielen samen met het ziekteproces van mijn mama (begin dit jaar overleed zijn moeder na een strijd tegen ALS en alzheimer, red.). In het begin keek ik echt op tegen de ontmoetingen met de overlevers, maar het waren allemaal zulke oprechte en inspirerende gesprekken, echt tien keer beter dan eender welk energiedrankje”, benadrukt Kürt Rogiers in gesprek met Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven