Janine Bischops: “plots werd ik verliefd op die Duitse jongen…”

0
Janine Bischops: “plots werd ik verliefd op die Duitse jongen…”
Foto: VTM

Janine Bischops had als jonge vrouw heel wat pennenvrienden. En met één van die jongens bloeide er iets moois… Wie was die jongen die Janines hart sneller deed slaan?

“Karl-Heinz. Daar hangt hij”, vertelt Janine Bischops in Primo terwijl ze een foto die aan de muur hangt toont. Hoe leerden ze elkaar kennen?

“Karl-Heinz was een pennenvriend. Ik had er verschillende, maar bij hem werd het iets meer”, vertelt de Familie-actrice in Primo. “Ik ben hem nooit vergeten. Hij was mijn eerste lief”, voegt Janine er stilletjes aan toe. Hebben ze elkaar ooit ontmoet?

“Karl-Heinz is hier een paar keer geweest en ik ben bij hem in Duitsland. Hij wou ingenieur worden, en dat is hij uiteindelijk ook geworden. Hij wist dat ik actrice wou worden en hij probeerde me te overtuigen om bij hem in Essen te komen wonen. Daar had je de beste toneelschool van Duitsland. Maar ik durfde niet.” Waarom niet?

“Ik was echt een mama’s- en papa’s-kindje. Ik was op dat moment negentien en ik wou mijn ouders en Antwerpen niet achterlaten. Dat was in de jaren 50, hé. Dat was allemaal niet zo evident. We leefden in een heel andere wereld dan nu”, verduidelijkt Janine Bischops in gesprek met Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Vorig artikel Staf Coppens: “ik wist niet meer waar ik was”
Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Geen posts om weer te geven