Jens Dendoncker: “ik doe het elke ochtend…”

0
Jens Dendoncker: “ik doe het elke ochtend…”
Foto: VTM

Jens Dendoncker heeft sinds een half jaar een nieuw ochtendritueel. En het heeft van de presentator een gelukkige mens gemaakt. Wat is die gewoonte?

Jens Dendoncker is beginnen mediteren: “Sinds een klein half jaar doe ik het consequent iedere ochtend. Drie kwartier, soms zelfs een uur. En ’s avonds, vlak voor ik ga slapen, nog een goeie tien minuten.” En werkt het ook?

“Vroeger had ik een haat-liefdeverhouding met meditatie: als ik goed in m’n vel zat, lukte het uitstekend. Ging het slecht met me, dan vond ik het frustrerend”, getuigt Jens Dendoncker in Humo. Daarom besloot Jens in te grijpen…

“Ik besefte dat ik, als ik het echt wilde volhouden, met iemand moest praten die van wanten weet. Via via ben ik bij Ninalotte Roose terechtgekomen, een jonge actrice die ook model is. Zij heeft me enkele technieken aangeleerd die echt wérken, en om de twee weken doen we samen een door haar geleide meditatiesessie.” En hoe voelt dat?

“Dat doet ontzettend deugd”, slaakt Jens Dendoncker een zucht van opluchting in Humo. “Mijn concentratievermogen is erop vooruitgegaan, en mijn energiepeil is nu veel constanter, waardoor ik het niet meer kunstmatig hoef op te krikken met cola. In het algemeen voel ik me ook rustiger, minder snel opgefokt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven