Acteur Peter Gorissen overleden

0
Acteur Peter Gorissen overleden
Foto: VTM

Acteur Peter Gorissen is op amper 69-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Showbizzsite.be nadat collega-acteur Gène Bervoets het nieuws deelde op zijn sociale media.

“RIP Peter Gorissen. Net het droevige bericht gekregen”, schrijft Bervoets op Instagram. Vanwaar kan je Peter Gorissen kennen?

De acteur was zowel op de planken, als op het kleine scherm en het witte doek actief. Gorissen was onder andere te zien in ‘De Hel van Tanger’ en ‘Dossier K’ in de bioscoopzalen. En had gastrollen in tv-series als ‘Code 37’, ‘Witse’ en ‘De Twaalf’. Over zijn personage in ‘De Twaalf’ vond Gorissen het nog akelig hoe groot de gelijkenissen waren met zichzelf…

Peter Gorissen speelde in ‘De Twaalf’ jurylid Arnold Briers, de eenzame weduwnaar die met zijn zelfgebakken quiche tevergeefs vriendschap probeert te kopen.

“Angstwekkend hoe sterk onze levens overlappen”, getuigde de acteur in Het Laatste Nieuws. Gorissen zelf was in het verleden verslaafd, dakloos en vocht tegen demonen. Net dat voedde ook zijn rollen, gaf Gorissen toe in het gesprek met Het Laatste Nieuws. En zo zal ook Gène Bervoets hem herinneren…

“Geen woede meer, geen verontwaardiging, geen teleurstelling. Voor mij was en ben je nog steeds de strafste acteur die in dit land heeft rondgedwaald”, klinkt het lovend bij Gène Bervoets op Instagram. “Niemand kende hem maar iedereen die iets met spelen te maken heeft, is aan hem schatplichtig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven