Kristel Verbeke: “dat is toch bijzonder jammer?”

0
Kristel Verbeke: “dat is toch bijzonder jammer?”
Foto: Vipnieuws.be

Kristel Verbeke heeft een ‘Budgetplanner’ op de markt gebracht en één van de belangrijkste tips die Kristel daarin geeft is om ‘geldlekker’ op te sporen. Maar wat bedoelt de voormalige K3-zangeres daar juist mee?

“Dat zijn de meestal kleine uitgaven die we niet meetellen in het budget, maar die flink kunnen oplopen”, verduidelijkt Kristel Verbeke in Het Nieuwsblad. En dan geeft Kristel enkele concrete voorbeeldjes…

“Denk aan koffietjes onderweg, takeawaymaaltijden, spulletjes die je meegrist in een goedkope decoratiewinkel omdat het ‘bijna niets kost’. Net zoals bij een lekkende kraan, denk je: ‘Het zijn maar een paar druppeltjes.’ Maar voor je het weet, heb je een emmer vol.” En dan stelt er zich één probleem…

“Als je het gevoel hebt dat er voor de wezenlijke dingen niets overblijft, zijn die ‘lekken’ het eerste om aan te pakken. Het is toch zonde dat mensen zichzelf niet gunnen waar ze blij van worden, omdat ze onbelangrijke uitgaven doen?” stelt Kristel Verbeke een retorische vraag in Het Nieuwsblad. En dan volgt er nog een handige tip…

“Kijk zeker ook naar je creditkaart. Hoe verleidelijk is het om ’s avonds in de zetel te zitten scrollen en iets te kopen omdat je daar eventjes een goed gevoel door krijgt?” Al wil Kristel Verbeke één iets benadrukken…

“Ik zeg niet dat je jezelf niets mag gunnen. Als je zin hebt in een chai latte met pompoenpitjes van Starbucks om de herfst te vieren, haal die dan vooral. Maar doe het bewust. Zodat geld weer iets positiefs wordt en niet iets waar je een slecht gevoel van krijgt”, verduidelijkt Kristel Verbeke in gesprek met Het Nieuwsblad over haar ‘Budgetplanner’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Vorig artikel Jacky Lafon kraakt: “zelfs mijn luchtwegen zijn aangetast”
Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Geen posts om weer te geven