Jeroen Meus is enorm trots op zijn nieuwste boek ‘Feest!’, het allereerste kerstkookboek in België. Wat maakt het boek zo bijzonder?
“Ik ben er echt heel blij mee, het is het mooiste dat ik ooit heb gemaakt”, klinkt het bij Jeroen Meus in Dag Allemaal. Al kwam het boek er met een jaar vertraging. Hoe kwam dat?
Eigenlijk zou het boek vorig jaar al op de markt komen, maar toen klopte het nog niet in Jeroens hoofd, lezen we in Dag Allemaal. De televisiekok formuleert het als volgt…
“’Ik had enkel kerstgerechten geselecteerd, terwijl er nu ook andere feestgerechten in staan. Want ja, oudejaarsavond vier je op een andere manier dan kerst. Kerst vier je met je gezin en je familie en wijn. Oudjaar breng je door met vrienden en bier”, verduidelijkt Jeroen Meus in Dag Allemaal. Jeroen laat ook in zijn eigen keuken kijken…
Jeroen Meus besteedt in ‘Feest!’ niet alleen aandacht aan traditionele gerechten zoals kalkoen of fazant, maar ook aan gourmetschotels en ‘katerfood’, zoals de kok het noemt. Want één ding is duidelijk…
“Niet iedereen maakt thuis kalkoen klaar. Ik ben daar eerlijk in: als er gevulde kalkoen op het menu staat, bestel ik die ook bij mijn slager. Die kan dat duizend keer beter dan ik”, geeft Jeroen Meus eerlijk toe in Dag Allemaal. Bij het gezin Meus hebben ze één duidelijke favoriet…
“Wij doen heel graag gourmet, en niet alleen bij de eindejaarsfeesten. Soms kom ik op dinsdagavond thuis van het werk en staat het gourmetstel op tafel omdat Georges daar zin in heeft”, klinkt het enthousiast bij Jeroen Meus in dag Allemaal.