
Evi Hanssen schetst in haar debuutroman ‘Land van dochters’ hoe een maatschappij waarin vrouwen het voor het zeggen hebben eruit zou kunnen zien. Eén ding valt op…
“De vrouwen in je boek lopen niet op hakken, ze dragen geen make-up, en als ze grijs worden, vinden ze dat prima. Ik zit wat te twijfelen. Zou ik wel gelukkig zijn in Dottirland?” legt de journaliste van Het Laatste Nieuws voor aan Evi Hanssen. Maar de presentatrice ziet dat anders…
“Oh, maar ze drágen make-up, hoor. En ze lópen op hakken. Ze doen het gewoon niet de hele tijd. Het grote verschil, vergeleken met onze wereld, is dat meisjes van kleins af leren dat ze goed zijn hoe ze zijn”, verduidelijkt Evi Hanssen wat het verschil is tussen haar fictieve Dottirland en onze moderne maatschappij. Eén idee krijgen de meisjes er in haar boek ingeprent…
“Dat ze knappe koppen zijn, in een knap lichaam. En dat ze er in het leven wel zullen geraken. En dat ze een stapje voor hebben, juist omdát ze vrouw zijn.” Eén ding is duidelijk…
“Ze hoéven zich niet te bewijzen. Ze hoéven zich niet te laten zien op sociale media. Hun lichamen veranderen, maar dat maakt niet uit, want in welke richting ze ook groeien, alles is goed”, benadrukt Evi Hanssen in Het Laatste Nieuws over de vrouwenmaatschappij waarin haar misdaadroman zich afspeelt. “Ik had graag op die plek geboren willen worden”, voegt de presentatrice eraan toe.