Kathleen Aerts ziet op gebied van eetcultuur toch enkele grote verschillen tussen haar geboorteland België en haar nieuwe thuis Zuid-Afrika. Twee dingen vallen op..
“In Zuid-Afrika is er geen broodcultuur. Dat is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de lijn”, benadrukt de voormalige K3-zangeres met een knipoog in gesprek met Primo. Al maken ze dat goed zodra ze in België zijn…
“Maar zodra Steven en ik voet op Belgische bodem zetten, halen we onze schade in. Dan bestelt hij een smos met preparé americain of kip-curry, dat kennen ze in Zuid-Afrika niet”, voegt Kathleen Aerts eraan toe in Primo. En er is nog één gemis dat ze in Zuid-Afrika ervaren op vlak van de Belgische keuken…
“Het eerste wat we doen in België? Dat is stoppen bij de frituur. Steven en ik bestellen dan veel te veel. Dat delen we dan als een buffet. Sharing is caring”, lacht Kathleen Aerts in Primo. In Zuid-Afrika kennen we immers geen frietkoten zoals in België. Een gat in de markt?
“Ik ga er zeker geen beginnen”, lacht Kathleen Aerts op de ludieke vraag van Primo. “Met StievieWonderTours, ons tweede reisbureau AfrikDelux en ons guesthouse Droom zijn mijn dagen al meer dan genoeg gevuld.”