Jeroen Meus haalt in Dag Allemaal herinneringen op van hoe ze vroeger kerstavond vierden. Al was er altijd één moment waarop zijn ‘bomma’ iets akeligs deed…
“Als kind brachten Jeroen en zijn broers kerstavond door bij hun bomma en bompa langs moederszijde in West-Vlaanderen”, lezen we in Dag Allemaal. Jeroen formuleert het als volgt…
“We gingen altijd een beetje vroeger, want de kroketten moesten nog gepaneerd worden. Op het menu stond altijd hetzelfde: ‘bommasoep’, een dikke groentesoep, en kalkoenbillen.” Was zijn bomma misschien Jeroens grote voorbeeld?
“Mijn bomma kon zeer goed koken, mijn talent heb ik van haar, denk ik”, beaamt Jeroen Meus in Dag Allemaal. “Zij had nog een frietketel zonder thermostaat, zij stak daar gewoon haar vinger in om te voelen of de olie heet genoeg was.” Ouch! Al was er nog een ander aspect dat hen een beetje bang maakte…
“Wij bleven ook altijd slapen, met ons drieën in één groot bed. Het was daar koud en we waren een beetje bang in dat oude huis, dat kraakte en altijd een beetje naar de gasboiler rook”, vertelt Jeroen Meus over hoe hij als kind kerstmis vierde. Maar ’s anderendaags was er voor angst geen plaats meer…
“’s Anderendaags was het dan opnieuw feest, deze keer met het deel van de familie dat er op kerstavond niet bij kon zijn”, blikt Jeroen Meus in Dag Allemaal enthousiast terug op zijn kinderjaren.